Spider and the web

Gulka var rasende. For andre gang hadde planen deres sviktet. Journalene Arne Isdal skrev var slettet! Borte! Det var der etterforskerne kunne sammenligne legens tørre kliniske beskrivelser av skader, plager, atferd og reaksjoner med opplysningene på minnebrikken. Da hadde det blitt helt klart hva som var skjedd på Lillebo med så mange barn. Og Edderkoppen. Det var bare ved å gå systematisk gjennom journalopplysningene satt sammen med enkelte av filmene de ville kunne oppdage Edderkoppen. Det var på Lillebo han startet nettverket. Det var der han utviklet sitt usynlige nettverk som nå strakk seg som et edderkoppnett inn over alt i samfunnet rundt barn i liknende situasjoner. Det var imponerende hvordan en så offentlig person kunne stå bak et så grusomt og utbredt system med overgrep av barn! Hun kjente så mange som var blitt mishandlet på bakgrunn av nettverkets makt og evne til grusomheter. Det var bare en måte å stoppe dette på. “First the spider then the web” var Peters klare vurdering der han nå satt i Berlin med sine kraftige datamaskiner og nøstet i kantene av organisasjonen nede i “ The Dark Net”. Gudskjelov at han var kommet fra skadene Lars hadde påført han så han nå kunne fortsette infiltrasjonen av nettverket.

De hadde i hvertfall ikke oppdaget hvordan hun kunne følge politiets planer. Der hun satt gjemt i hytta si fant hun fram Mac´n, koblet til høretelefonene og åpnet app´en til hackerprogrammet hun brukte. Hun hadde begynt å få dårlig tid. Etterforskningsorganet i det amerikanske forsvaret hadde allerede oppdaget at noen hadde stjålet en tilgang til programmet fra den forfyllede faren hennes. Han var allerede suspendert og nå brukte de sin enorme datakraft i samarbeid med CIA til å leite over hele kloden etter tjuven. Det hadde ikke vært vanskelig å ringe opp kommuneoverlegen å late som hun var telefonselger. I løpet av den korte praten lastet hun inn hackerprogrammet på telefonen hans. Nå hørte og så hun alt han brukte telefonen sin til. Siden han alltid var i beredskaps for kommunen sin var telefonen alltid tilstede i samtaler han hadde.

Det var verre med lensmann Sanden. Hun hadde måtte hacke seg inn på lensmannens sønn og videre inn på Sandens telefon da sønnen ringte han. Hun hadde fått god informasjon på denne måten. Det beste var at PST slett ikke hadde vurdert å sjekke mobiltelefonene! Avlyttingen kunne fortsette og hun kunne bygge sine nye planer på informasjonen hun fikk fra de to mobiltelefonene. For hun måtte legge om planene. Det var stor fare for at Peter ville bli avslørt av pedofili-nettverket. Dessuten var det tøffere enn de hadde regnet med å følge jævelskapen som skjedde i regi av medlemmene i nettverket. Peter kunne sprekke og røpe seg og hun hadde ikke råd til å miste det kjæreste hun eide.

De hadde en plan B. Hun hadde regnet med å kunne bruke den. Rettsvesenet var alt for snilt i Norge til å kunne straffe Edderkoppen tilsvarende de forferdelige handlingene han stod for med alle dødsfallene som konsekvens! Han måtte dø. Først måtte hun hacke seg inn i Bane NORs datasystem og sikre seg informasjonen hun trengte. Dessuten måtte hun få tak i kalenderen til Edderkoppen. Det var ikke et problem. Fylkeskommunens datasystem lå som en åpen bok for hennes hacking-kunnskaper. Hun pakket soveposen rundt seg for å varme seg bedre og lot fingrene spille med tastaturet. Planen deres var spektakulær og det sitret i henne av spenning for å klare å gjennomføre den. Sjøl om journalene ved Lillebo var borte skulle hun nok få bruk for Arne Isdal allikevel. Målet var tredelt. Edderkoppen måtte dø og hun skulle avsløre pedofilinettverket før hun og Peter fant sammen vekk fra all etterforskning.

/